Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Το μυστήριο της Μεγάλης Λευκής Πυραμίδας στην Κίνα, καθώς και των υπόλοιπων εκεί, τις οποίες αγνοούν τόσο οι Δυτικοί όσο και οι περισσότεροι Κινέζοι..

Το παρακάτω κείμενο είναι σε μετάφραση από εμένα. Το πρωτότυπο βρίσκεται εδώ:
Mysterious Great Pyramid Of China: Almost Totally Unknown Even To Most Chinese
Τα σχόλια με χρώμα μέσα σε παρενθέσεις είναι επίσης από εμένα. 
Κι αφού διαβάσετε το παρακάτω, μπορείτε στη συνέχεια να επισκεφτείτε, είτε για πρώτη φορά είτε με δεύτερη, ανανεωμένη, ματιά την ανάρτηση  Η αφήγηση της πραγματικής ανθρώπινης Ιστορίας πρέπει να ξαναειπωθεί; Και να περιηγηθείτε στους συμπληρωματικούς και θέλω να πιστεύω πολύ ενδιαφέροντες συνδέσμους που περιέχει.

Ο Ένοικος...


" Βρίσκεται περίπου 40 μίλια νοτιοδυτικά της κινέζικης πόλης Xian, πρωτεύουσας της επαρχίας Shaanxi, η μεγαλύτερη από τις δεκαέξι πυραμίδες, οι οποίες έχουν εντοπιστεί σε μια περιοχή που αποκαλείται "Shensi" ή "η περιοχή όπου απαγορεύεται η πρόσβαση", μια απαγορευμένη ζώνη από τις κομμουνιστικές αρχές της χώρας. Αυτοί οι περιορισμοί καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο για τους Δυτικούς να επισκεφθούν την πυραμίδα και να την φωτογραφήσουν. Ωστόσο, κάποια άτομα προερχόμενα από τη Δύση κατάφεραν πραγματικά να βρουν έναν τρόπο ώστε να δουν αυτό το εντυπωσιακό οικοδόμημα.

Δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς υψώθηκε η "Μεγάλη Πυραμίδα" της Κίνας -σημείωση: αρκετά μεγαλύτερη από την περίφημη Μεγάλη Πυραμίδα στην Γκίζα της Αιγύπτου, κάτι που καθιστά ακόμα πιο ενδιαφέρον αυτό το αρχαιολογικό μυστήριο, που σαφώς οι προεκτάσεις του έχουν να κάνουν με την πραγματική Ιστορία του πλανήτη μας-Σύμφωνα με κάποιους Κινέζους αρχαιολόγους, η πυραμίδα χτίστηκε κατά τη διάρκεια της δυναστείας των "Χsia", που διήρκησε από το 2205 μεχρι το 1767 πριν την -υποτιθέμενη- γέννηση του Χριστού. Τα αρχαία αρχεία που σώζονται σε ένα παλιό μοναστήρι κοντά στα σύνορα με τη Μογγολία περιγράφουν την πυραμίδα της Xian.  
 Το οικοδόμημα λέγεται ότι έχει ύψος 1.000 ποδιών που το καθιστά ως την υψηλότερη πυραμίδα στον κόσμο (η Μεγάλη Πυραμίδα της Αιγύπτου είναι 450 πόδια σε ύψος).

Σύμφωνα λοιπόν με τα μοναστηριακά στοιχεία η πυραμίδα θεωρούνταν ήδη εξαιρετικά παλιά την εποχή που φτιάχτηκαν αυτά τα αρχεία.


Στις κοιλάδες που περιβάλλουν την πυραμίδα της Xian υπήρχαν δεκάδες άλλες πυραμίδες, μερικές από τις οποίες ανέρχονταν σε σχεδόν τεράστια ύψη!

 Τα εναπομείναντα ίχνη των χρωστικών ουσιών δείχνουν ότι η μεγάλη κινεζική πυραμίδα ήταν βαμμένη με διαφορετικά χρώματα σε κάθε μία από τις τέσσερις πλευρές της -και το μυστήριο αποκτά ακόμη πιο ενδιαφέρουσες διαστάσεις!-.
Η ανατολική πλευρά είχε ένα γαλαζωπό γκρίζο χρώμα, ενώ το λευκό χρώμα έβλεπε προς τη δύση, το μαύρο στο βορρά και το κόκκινο στο νότο. Εδώ πρέπει να επισημανθεί ότι άλλα αρχαία μνημεία, όπως των Μάγιας, των Αζτέκων και πολλών ινδιάνικων φυλών της βόρειας Αμερικής, συνδέουν τις τέσσερις κύριες κατευθύνσεις του ορίζοντα με διαφορετικά χρώματα -άρα πρόκειται για μια κοινή τεχνοτροπία με το μυστηριώδη λαό που κατασκεύασε τη Μεγάλη Πυραμίδα της Κίνας καθώς και τις άλλες κοντινές της;- .

  Με βάση όσα είναι γνωστά, οι πρώτοι Δυτικοί που είδαν την πυραμίδα ήταν δύο Αυστραλοί έμποροι. Αργότερα, το 1912, ένας Αμερικανός έμπορος ονόματι Fred Meyer Schroeder προσέλαβε έναν μοναχό ως οδηγό, ο οποίος του είπε για το μοναστήρι και ότι σε αυτό βρίσκονταν σημαντικές πληροφορίες για την πυραμίδα. "Περνούσαμε γύρω από αυτό, ψάχνοντας για σκάλες ή πόρτες, αλλά δεν είδα τίποτα", είπε αργότερα ο Schroeder.

Το επόμενο άτομο από τη Δύση που είδε τη Μεγάλη Πυραμίδα της Κίνας ήταν ο James Gaussman, Αμερικανός πιλότος. Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, ο Gaussman πέταξε ένα αεροσκάφος μεταφοράς C-47 με προμήθειες από μια αμερικανική βάση στην Ινδία. Όταν γυρνούσε πίσω στο Assam, ο Gaussman αντιμετώπισε ξαφνικά προβλήματα στον κινητήρα λόγω των συνθηκών παγετού που επικρατούσαν. Ο Gaussman έριξε το αεροπλάνο σε χαμηλότερο υψόμετρο, αναζητώντας πιο υψηλές θερμοκρασίες, ελπίζοντας να ξεπαγώσει τις γραμμές καυσίμων. Ο Gaussman φοβόταν ότι το αεροπλάνο θα συντριβόταν σε μια εντελώς ανεξερεύνητη περιοχή των Ιμαλαΐων, μεταξύ Ινδίας και Κίνας. Ακόμα κι αν επιζούσε από μια συντριβή εκεί, κανείς δεν θα τον έβρισκε ποτέ. Ενώ πετούσε χαμηλά στην περιοχή, είδε ξαφνικά μια ευρεία, επίπεδη κοιλάδα μπροστά του. Εκεί πήρχε η πυραμίδα της Xian που του φάνηκε μεγαλύτερη από τη Μεγάλη Πυραμίδα της Αιγύπτου. Οι κινητήρες του Gaussman λειτουργούσαν πλέον σωστά και έκανε κύκλους πάνω από το αρχαίο αυτό οικοδόμημα πριν επιστρέψει στη βάση του.
"Πέταξα γύρω από ένα βουνό και στη συνέχεια βγήκαμε σε μια κοιλάδα. Ακριβώς από κάτω ήταν μια γιγαντιαία λευκή πυραμίδα. Φαινόταν σαν να ήταν βγαλμένη από παραμύθι. Η πυραμίδα ήταν τυλιγμένη σε αστραφτερό λευκό. Θα μπορούσε να είναι μέταλλο ή κάποια άλλη μορφή πέτρας. Ήταν λευκό σε όλες τις πλευρές. Το πιο περίεργο με αυτό ήταν η κορυφή της, ένα μεγάλο κομμάτι που έμοιαζε με πολύτιμο υλικό ανεκτίμητης αξίας. Ήμουν βαθιά συγκλονιμένος από το κολοσσιαίο μέγεθος αυτού του πράγματος", ανέφερε ο Gaussman.

Δυο χρόνια αργότερα ο Maurice Sheahan, ένας άλλος αμερικανός πιλότος, που είχε ακούσει για αυτό που είχε δει ο Gaussman, κατάφερε με τη σειρά του να εντοπίσει επιτυχώς την πυραμίδα
-συγκεκριμένα είχε δηλώσει ότι την είδε 65 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Xian- .
Μάλιστα -δήλωσε ότι- πήρε κάποιες φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στους New York Times, στην έκδοση της 28 Μαρτίου 1947.
- για την ακρίβεια βλέπε την παρακάτω θρυλική πια φωτογραφία, που ωστόσο αργότερα αποδόθηκε στον James Gaussman-


Στις πληροφορίες που παρέθετε, ο Sheahan έγραψε τα εξής για την πυραμίδα:
"Δεν υπάρχει τίποτα γύρω της, απλά μια μεγάλη πυραμίδα που κάθεται στην ερημιά. Εικάζω ότι ήταν εξαιρετικά παλιά. Ποιος την έκτισε; Για ποιο λόγο χτίστηκε; Τι υπάρχει μέσα; "

Οι Κινέζοι αρχαιολόγοι αρνήθηκαν την ύπαρξη της πυραμίδας της Xian - δηλαδή η γνωστή παγκοσμίως συγκάλυψη ή το προκλητικό θάψιμο των στοιχείων που χαλάνε την επίσημη "πιάτσα"- παρά τo φωτογραφικό ντοκουμέντο που προσκομίστηκε από τον Sheaman.

Το 1962, ο κυβερνήτης Bruce Cathie, από το Auckland της Νέας Ζηλανδίας, πιλότος αεροπορικής εταιρείας και σήμερα διακεκριμένος ερευνητής των UFO, διάβασε τα ημερολόγια του Schroeder.
Ο Cathie επικοινώνησε με την κινεζική πρεσβεία στο Wellington και ρώτησε για την πυραμίδα του Xian. Προς έκπληξή του, του είπαν ότι δεν υπήρχαν τέτοια πράγματα όπως πυραμίδες στην Κίνα. Αργότερα, οι κινεζικές αρχές άλλαξαν γνώμη και αναγνώρισαν την ύπαρξη αυτών των αρχαίων οικοδομημάτων. Ωστόσο οι Κινέζοι υποστήριξαν ότι δεν πρέπει να χαρακτηρίζονται πυραμίδες αλλά ως τραπεζοειδείς αρχαίοι τύμβοι.


Όταν ο Γερμανός ερευνητής και εξερευνητής Hartwig Hausdorf άκουσε για την πυραμίδα, πενήντα χρόνια αργότερα, αποφάσισε να ταξιδέψει στην Κίνα, με την ελπίδα να μάθει περισσότερα για αυτή τη μυστηριώδη αρχαία κατασκευή και τους άγνωστους κατασκευαστές της. Αποφασισμένος να βρει την αλήθεια για τη "Μεγάλη Λευκή Πυραμίδα", ο Hausdorf ταξίδεψε βαθιά στην Κίνα τρεις φορές. Το 1994, ο Hausdorf εισήλθε σε μία από τις "απαγορευμένες ζώνες" της Κίνας και βρέθηκε στην περιοχή της Xian σχεδόν κατά τύχη. Με τη βοήθεια του κ. Chen Jianli, ενός φίλου του, ο Hausdorf κατάφερε να πάρει άδεια από το υπουργείο του Πεκίνου να εισέλθει στην απαγορευμένη ζώνη κοντά στο Xian σε τρεις περιπτώσεις, τον Μάρτιο και τον Οκτώβριο του 1994 και το καλοκαίρι του 1997.
Ο Hausdorf γρήγορα διαπίστωσε πόσο απρόθυμοι ήταν οι Κινέζοι να συζητήσουν σχετικά με τις πυραμίδες τους. Αφού εξέτασαν τις φωτογραφίες του Gaussman, οι Κινέζοι αρχαιολόγοι επιβεβαίωσαν απρόθυμα την ύπαρξή τους, αναφερόμενοι σε αυτές ως "λίγα πυραμιδικές δομές κοντά στην Xian".


Όταν ο Hausdorf και ο φίλος του Peter Krassa έφτασαν στη μικρή πόλη Xianyang, περίπου 40 μίλια δυτικά της Xian είδαν τουλάχιστον 15 πυραμίδες - ή πυραμιδικούς λόφους θαυμαστού μεγέθους-.

Παρόλο που ο Hausdorf δεν βρήκε ποτέ τη διάσημη Λευκή Πυραμίδα της Κίνας, έμαθε περισσότερα για άλλες κινεζικές πυραμίδες. Όταν οι Hausdorf και Krass συναντήθηκαν με τον καθηγητή Wang Shiping του Xian, τους είπε ότι πίστευε πως οι πυραμίδες μπορεί να αποτελούν μέρος ενός γιγαντιαίου συστήματος "ιερών γραμμών" που εκφράζουν την αντίληψη του φενγκ σούι για τους "τρόπους του δράκοντα".
Ο Δρ Wang είπε ότι εκτιμά την ηλικία αυτών των πυραμίδων στα 4.500 χρόνια και ότι πίστευε πως θα μπορούσαν να έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να αντικατοπτρίζουν τις μορφές ορισμένων αστερισμών στον νυχτερινό ουρανό, όπως ακριβώς συμβαίνει με συγκεκριμένες πυραμίδες-κλειδιά στην Αίγυπτο που πλέον θεωρείται ότι έχουν κατασκευαστεί σε απομίμηση του αστερισμού του Ωρίωνα και συναφών αστεριών.

Το 1994, αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αρκετές πυραμίδες κοντά στον ποταμό Wei, βόρεια της Xian. Ο Hausdorf εκτιμά ότι στην Κίνα υπάρχουν 90 έως 100 πυραμίδες, συμπεριλαμβανομένης της Λευκής Πυραμίδας, η οποία είναι η υψηλότερη από όλες. Και όλες τους είναι επί το πλείστον άγνωστες στο Δυτικό κόσμο.."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου