Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Η παγκόσμια διατροφική Χιροσίμα είναι ήδη εδώ!

(το παρακάτω είχε αναρτηθεί από τον Ένοικο στο andidras) 

{ Ο νέος Κώδικας Αλιμεντάριους απαγορεύει τη χρήση, για πρόληψη ή θεραπεία, θρεπτικών και θεραπευτικών ουσιών -όπως οι βιταμίνες και τα μέταλλα- που βρίσκονται σε φυσική μορφή σε πολλά τρόφιμα και βότανα. Αυτές οι ουσίες χαρακτηρίζονται ως τοξικές και δηλητήρια! Η θεραπεία με τέτοιες ουσίες θα γίνεται μόνο μέσα από φάρμακα και σκευάσματατων φαρμακευτικών εταιριών, τα οποία βέβαια θα κοστίζουν πολύ ακριβότερα.
Παράλληλα, ο Κώδικας προβλέπει ότι τα τρόφιμα θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε ελέγχους και θα τροποποιούνται με ακτινοβολία, έτσι ώστε να αποβάλλουν τις "τοξικές ουσίες" -βλέπε βιταμίνες, μέταλλα κ.ά.- που περιέχουν. Έτσι, η διατροφή μας θα αποτελείται από νεκρή τροφή -όπως θα'λεγε και ο ανιχνευτής: κατάλληλη για νεκροζώντανους πληθυσμούς- και οι αρρώστιες που θα προκύπτουν, όπως είναι φυσικό, θα αντιμετωπίζονται από τα φάρμακα της φαρμακοβιομηχανίας!
 Ο Κώδικας θέτει εκτός της "νόμιμης λίστας" πολλά σημαντικά συστατικά της ανθρώπινης διατροφής, ενώ την ίδια στιγμή επιβάλλεται η χρήση άκρως επιβλαβών ουσιών, όπως συμβαίνει με τη φθορίωση του νερού -βλέπε το μεγάλο "πειραματικό εργαστήρι" με ανθρώπινα πειραματόζωα που λέγεται ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον Κώδικα, κάθε ζώο που χρησιμοποιείται για τη διατροφή μας υφίσταται υποχρεωτικά αγωγή με αντιβιωτικά και αυξητικές ορμόνες -βλέπε τα καρκινογόνα τοξικά δηλητήρια της πιο επικίνδυνης εταιρίας του πλανήτη, της Monsanto: Mία "μικρή" γενοκτονία με γενετικά τροποποιημένη σφραγίδα...
 Eνώ ακόμη και τα "βιολογικά" τρόφιμα θα περνούν από την ίδια επεξεργασία...Για παράδειγμα, επιβάλλει την υποχρεωτική παροχή στις αγελάδες που παράγουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα, της αυξητικής ορμόνης rBGH, με αποτέλεσμα το αθώο γάλα να αποτελεί το Νο1 κίνδυνο ασθενειών στον πλανήτη!
 Αν και τα πρότυπα που υιοθετούνται από τον Κώδικα δεν είναι δεσμευτικά ακόμα, όπου απαιτείται, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου αναφέρεται σε αυτά στην προαπάθεια να επιλυθούν οι εμπορικές διαφωνίες που αφορούν τα είδη διατροφής ή τα προϊόντα τροφίμων, ενώ παράλληλα οι εθνικοί και τοπικοί κανόνες υποδαυλίζονται σιγά σιγά από αυτά τα "πρότυπα".

- Μελέτησε με όλη τη δέουσα προσοχή αυτό: Δεν ήξερες για το "TPP"; Ας μάθουμε τι συμφώνησαν για τη νέα "δημοκρατική φόρμουλα" στη ζωή των κοινωνιών...απ'όπου και το απόσπασμα:  Η αμερικανική βιομηχανία κρέατος επιδιώκει να επιτύχει την κατάργηση του ευρωπαϊκού κανονισμού που απαγορεύει τα κοτόπουλα που έχουν απολυμανθεί με χλώριο. Ο όμιλος Yum! κάτοχος της αλυσίδας γρήγορου φαγητού Kentucky Fried Chicken (KFC), που βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή της μάχης αυτής, μπορεί να υπολογίζει στη δύναμη πυρός των εργοδοτικών οργανώσεων. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιτρέπει μόνο τη χρήση νερού και ατμού στα κοτόπουλα» διαμαρτύρεται η Βορειοαμερικανική Ένωση Κρέατος, ενώ μια άλλη ομάδα πίεσης, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κρέατος, εκφράζει τη λύπη του για «την αδικαιολόγητη απόρριψη» από τις Βρυξέλλες «των κρεάτων με αναβολικά πρόσθετα, όπως η υδροχλωρική ρακτοπαμίνη».
Η ρακτοπαμίνη είναι φάρμακο που χρησιμοποιείται για την αύξηση του όγκου του άπαχου κρέατος σε χοίρους και βοοειδή. Λόγω των κινδύνων που εγκυμονεί για την υγεία ζώων και καταναλωτών, έχει απαγορευτεί σε 160 χώρες, μεταξύ τους και τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., η Ρωσία και η Κίνα. Για τον αμερικανικό όμιλο παραγωγής χοιρινού κρέατος, το προστατευτικό αυτό μέτρο αποτελεί διατάραξη του ελεύθερου ανταγωνισμού, στην οποία η συμφωνία ΤΤΙΡ πρέπει επειγόντως να δώσει τέλος. -

Στην ουσία, η επιρροή του Codex Alimentarius επεκτείνεται ραγδαία σε κάθε ήπειρο και με πρόσχημα την προστασία της δημόσιας υγείας, ρυθμίζει τους νόμους εμπορίου τροφών.

 Κάθε χώρα που αποδέχεταιτον Κώδικα είναι πλέον υποχρεωμένη να μην εμποδίζει με κανέναν τρόπο την εισαγωγή γενετικά τροποποιημένων τροφίμων, ζώων και χημικών. Οποιαδήποτε αντίσταση στον Κώδικα θεωρείται παρεμπόδιση του εμπορίου(!) και επιφέρει μεγάλες οικονομικές κυρώσεις. Εκτός αυτών των κυρώσεων η συγκεκριμένη χώρα δεν μπορεί να εισάγει και να εξάγει κανένα προϊόν διατροφής!


- Τι εστί μεταλλαγμένα;  Επικίνδυνα τα μεταλλαγμένα για την υγεία μας (" Η ένθεση «ξένων» γονιδίων στους φυτικούς και ζωικούς οργανισμούς μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία μας, όχι μόνο όταν οι οργανισμοί αυτοί εισάγονται στην τροφική αλυσίδα αλλά ακόμη και για τους καλλιεργητές ή άλλους γειτονικούς τους οργανισμούς! ") και "είμαστε (τρομάρα μας) αυτό που τρώμε"; Αφού είμαστε αυτό που τρώμε (ή τελικά μας τρώει!) ας μάθουμε επιτέλους τι έχουν "μαγειρέψει" για εμάς και τα παιδιά μας...


Η Ελλάδα εκτός του ότι συμμετέχει στον ΠΟΕ -όπου βέβαια δεν αξιοποιούνται οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις και τα εκπληκτικά μικροκλίματα και η εντυπωσιακή βιοποικιλότητα και φυσικά οι μυριάδες άνεργοι, με στόχο και την επίτευξη διατροφικής αυτάρκειας και ούτε δόθηκαν κίνητρα εξασφάλισης και διαβίωσης ούτε καν στους ήδη αγρότες, που αρχικά με ευρωπαϊκές οδηγίες επιδοτούνταν να μην καλλιεργούν και μετά περάσαμε στην εξοντωτική φορολόγηση- τυγχάνει να είναι και μέλος της Ε.Ε. Που σημαίνει ότι επίσημος διαπραγματευτής σε όλες τις συμφωνίες που την αφορούν είναι η Ε.Ε. Οι Έλληνες υπεύθυνοι τηρούν σιγή ιχθύος και, ενώ γνωρίζουν, προστατεύοντας τη θέση τους δεν μιλούν για τον επερχόμενο κίνδυνο.

Αριστερά ο ναζιστής εμπνευστής του Κώδικα Αλιμεντάριους Fritz ter Meer (1884-1967). Ο Κώδικας ενεργοποιήθηκε αρχικά το 1962 από τις Δυτικές κυβερνήσεις στο όνομα της προφύλαξης της υγείας, όπως συνήθως. Και απειλεί να καταστήσει έγκλημα το να βράσεις στο σπίτι σου και να πιεις ένα φλιτζάνι τσάι του βουνού, απαγορευμένου σύμφωνα με μια νέα μεγάλη σειρά από "έννομα προωθούμενα διατροφικά "πρότυπα"!


Προς το παρόν ευτυχώς, ο Κώδικας Alimentarius δεν έχει ολοκληρωθεί ώστε να επιβληθεί κάθετα. Δίνονται ήδη όμως νομικές οδηγίες προς τα κράτη, για την ψήφιση οικονομικών νομοσχεδίων που καλλιεργούν το έδαφος για την πλήρη μελλοντική εφαρμογή του. Κυβερνήσεις περνάνε παράπλευρες αποφάσεις, όπως αυτή του ΠΑΣΟΚ το 2010 που υπέγραψε την περιβόητη εισαγωγή μεταλλαγμένου σπόρου πατάτας, ειδικά για τη χώρα μας, που παραδόξως κανένα άλλο μέλος της ΕΕ δεν εισήγαγε! }

Το παραπάνω κείμενο αποτελούνταν από μικρά αποσπάσματα από ένα μεγάλο και πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Παναγιώτη Πενταρίτσα στο περιοδικό "ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ", τεύχος 234 του Οκτωβρίου 2015. Οι παρενθέσεις με χρώμα ήταν από εμένα.

 Δείτε και αυτό το λίγο πιο παλιό προειδοποιητικό βίντεο:CODEX ALIMENTARIUS - η διατροφική γενοκτονία + η επίθεση και στο...νερό!!!

 Και για να συνεχίσω από το σημείο που τέλειωνε το κείμενο: Οι "σοσιαλιστικοί" και μη καλοθελητές δεν έμειναν μόνο στη μεταλλαγμένη πατάτα. Όντας πρωτοπόροι υπαλληλίσκοι των κολοσσιαίων πολυεθνικών συμφερόντων σε βάρος της υγείας των "ζαλισμένων μαζών", προχώρησαν λίγο μετά, με υπερβάλλοντα ζήλο, και σε αυτό: Καλώς τα δεχτήκαμε πατριώτες: " Ευρωπαϊκό "ναι" στα μεταλλαγμένα, με πρωτοστάτες Μανιάτη - Βενιζέλο " που το'χαμε προαναγγείλει κι εδώ:  Η εισαγωγή των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, κοινώς μεταλλαγμένων, στην Ε.Ε. και η χώρα (ποια να είναι άραγε;) που σχεδόν πρωτοστατεί στο καλωσόρισμα και εγκατάστασή τους στα ευρωπαϊκά εδάφη...
Ναι! Θέλουν ασθενικούς πληθυσμούς με διαλυμένο ανοσοποιητικό, ως ανήμπορα έρμαια του δολοφονικού ιατροφαρμακευτικού καρτέλ. Η διατροφή είναι το τελευταιο οχυρό που αλώνοντάς το οι "άρχοντες" ελέγχουν πλήρως και μη αναστρέψιμα τη ζωή και το θάνατο των "αρχόμενων". Κατά τα άλλα θέλουν το "καλό" των υπηκόων τους, μέσω των παγκόσμιων οργανισμών τους και των ηχηρών συνθημάτων τους, όπως "αειφόρος ανάπτυξη" ή "λύση του επισιτιστικού προβλήματος του πλανήτη".
Μήπως πρέπει να εμπιστευτείς επιτέλους και τα ματάκια σου, σηκώνοντας το συνήθως σκυφτό κεφάλι σου προς τους ουρανούς και επιπλέον να "πιστέψεις ότι μας αεροψεκάζουν" με βαριά μέταλλα και όχι μόνο; Ο σχεδόν "κυκλικός ουράνιος χορός" των "συνηθισμένων δρομολογίων"και Χημικά ίχνη στους ουρανούς ("Είναι ο αεροψεκασμός ηλίθιε!")
Ή εξακολουθεί να σου φαίνεται "ακραίο", ως σχέδιο σε εφαρμογή εδώ και πολλά χρόνια; Σε αυτόν το "φυσιολογικό κόσμο" που έχουμε την τύχη να ζούμε και να ευημερούμε..


Ο Ένοικος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου