Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπινων όντων αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες"(ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;). Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία!

Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2015

Όταν η συμβατική Ιστορία καταρρέει με πάταγο!

"ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ,ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ".

Τζωρτζ Όργουελ 1984


Τιαχουανάκο, χτισμένο σε υψόμετρο 3.850μ. στη λεκάνη της λίμνης Τιτικάκα στις Άνδεις: ένα από τα ουκ ολίγα μέρη του κόσμου όπου η "κατασκευαστική ιδιομορφία" και παλαιότητα των ευρημάτων κάνει τη συμβατική Ιστορία να καταπίνει με αμηχανία τη γεμάτη αυθαίρετα και δογματικά συμπεράσματα και διάτρητες ερμηνείες γλώσσα της! Και πολλές ακαδημαϊκές καριέρες με κύρος αυθεντίας να τρίζουν συθέμελα...
Για την πραγματική εκπληκτική ιστορική πορεία του ανθρώπινου είδους και το βάθος της μέσα στο χρόνο και με τους απίστευτους (παγκόσμιου βεληνεκούς και χαρακτήρα) πολιτισμούς που κάποτε άκμασαν πάνω στη γη και τους οποίους δεν είμαστε ακόμη σε θέση να κατανοήσουμε πλήρως...
(Ενδεικτικά: στα 6'48'' του βίντεο, μέσα σε όλα τ'άλλα περί εξωπραγματικών αστρονομικών γνώσεων και όχι μόνο, δείτε τι ανακαλύφθηκε στην πανάρχαια αυτή πόλη και τι απίστευτες τεχνολογικές γνώσεις και εφαρμογές προϋπόθετε αυτό...)Συνδέστε άμεσα το παρακάτω βίντεο με αυτά εδώ που πιστεύουμε ότι αξίζει να ξαναθυμηθείτε ή να διαβάσετε για πρώτη φορά:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου