Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

O Bill Cosby και οι εξεγέρσεις στο Ferguson


Οι επιδράσεις των γεγονότων στην... Αθήνα!
Του Ιωάννη Μιχελή


O Bill Cosby, ο διάσημος ηθοποιός που εδραιώθηκε στην τηλεόραση μέσα από την πολυαγαπημένη σειρά «The Cosby Show», παίζοντας τον ρόλο του υποδειγματικού οικογενειάρχη Cliff Huxtable, βλέπει τώρα μπροστά στα μάτια του, τη σταδιοδρομία και την υστεροφημία του να καταστρέφoνται μετά από τις 26 κατηγορίες (!) για βιασμούς που προέκυψαν μόνο εντός του Νοεμβρίου. Τι σχέση όμως μπορεί να έχει η αμαύρωση της εικόνας του Bill Cosby με την αφροαμερικανική μυστική ομάδα της Boule (Βουλή) και τις βίαιες διαδηλώσεις στο Ferguson και την υπόλοιπη Αμερική;

Η Boule είναι μία, αποκλειστικά αφροαμερικανική, μυστική λέσχη που ιδρύθηκε στην Φιλαδέλφεια στις 4 Δεκεμβρίου 1906, κατά τα πρότυπα της μυστικής λέσχης των Skull & Bones του Πανεπιστημίου Yale. Ο Web DuBois, ένα εκ των ιδρυτικών μελών της, είχε πει πως δημιουργήθηκε για να κρατήσει «τους μαύρους εργάτες μακριά από τις τάξεις του Marcus Garvey», ο οποίος συντάρρασσε τότε τις ΗΠΑ με το κίνημά του για επιστροφή στην Αφρική και του οποίου η εφημερίδα Negro World είχε ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο αναγνωστών!

Το σχέδιό του ήταν να πάρει όσο πιο πολλούς μαύρους από την Αμερική και να μετεγκατασταθούν στη Λιβερία, προκειμένου στη συνέχεια να βοηθήσουν το νέο αυτό κράτος –και την υπόλοιπη Αφρική– να ανακτήσει την αυτάρκειά της. Έλεγε σχετικά: «Αν το πετρέλαιο της Αφρικής είναι καλό για τον Rockefeller, αν ο σίδηρος είναι καλός για τον Carnegie, τότε γιατί θα πρέπει να επιτρέψουμε στην Wall Street να εκμεταλλεύεται τη χώρα μας, όταν αρνούνται να μας δώσουν μια δίκαιη ευκαιρία στις χώρες που μας έφεραν; Γιατί απαγορεύεται στην Αφρική να δώσει στον κόσμο έναν μαύρο Rothschild, έναν μαύρο Rockefeller, έναν μαύρο Ford;».

Στον αντίποδα, η Boule συγκέντρωνε το «πιο ταλαντούχο 10%, που θα ήταν ικανό να ηγηθεί της μαύρης φυλής» το οποίο, αφότου διέλυσε με τις πράξεις του το κίνημα του Garvey, άρχισε να επεκτείνεται παναμερικανικά, προσελκύοντας Αφροαμερικανούς που είχαν αφομοιωθεί πετυχημένα στην αμερικανική κοινωνία και προορίζονταν για ηγετικές θέσεις.

Υπολογίζεται πως, μέχρι σήμερα, έχει 101 παραρτήματα και 5.000 εξέχοντα μέλη παναμερικανικά, τα οποία ονομάζονται Archons (Άρχοντες) και Archousais (Άρχουσες) και πραγματοποιούν τοπικές και εθνικές συνεδρίες σε ετήσια βάση.

Οι αντίπαλοί τους μέχρι σήμερα τους κατηγορούν ως... “μπαρμπα-Θωμάδες”, χρησιμοποιώντας έναν υποτιμητικό χαρακτηρισμό εμπνευσμένο από την ομώνυμη φιγούρα της «Καλύβας του Μπαρμπα-Θωμά», του πιο δημοφιλούς σε πωλήσεις μυθιστορήματος του 19ου αιώνα.
Το βιβλίο εξιστορεί τις περιπέτειες ενός καλόβουλου σκλάβου, που δουλεύει ως οικονόμος του λευκού αφέντη του, εποπτεύοντας τους υπόλοιπους σκλάβους και θεωρήθηκε καθοριστικό για τη δημιουργία εντυπώσεων που οδήγησαν τελικά στον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο, μεταξύ Βορρά και Νότου.

Ακραίοι Αφροαμερικανοί μάλιστα τονίζουν πως το ανοιχτό δέρμα πολλών μελών της Boule προδίδει πως το μεικτό φυλετικό τους υπόβαθρο, τους δημιουργεί μία αίσθηση ανωτερότητας σε σχέση με τους υπόλοιπους μαύρους, τους οποίους χρησιμοποιούν για να αναρριχηθούν στην αμερικανική κοινωνία, αλλά επί της ουσίας τους αποστρέφονται ως κατώτερους!

Τέτοιες κατηγορίες προδοσίας και έλλειψης ουσιαστικού ενδιαφέροντος για τη φυλή του δεν έχει αποφύγει ούτε και ο Πρόεδρος Barack Obama, ο οποίος αποτελεί τον πιο πρόσφατο στόχο, πριν από τον Bill Cosby.


Ο Bill Cosby έγινε γνωστός μέσω της εξαιρετικά επιτυχημένης κατασκοπικής σειράς I Spy, του 1965, στην οποία ενσάρκωνε τον μαύρο προπονητή τέννις ενός λευκού αθλητή, που όμως ήταν προκάλυμμα για τις διεθνείς τους κατασκοπικές δραστηριότητες.

Την ίδια χρονιά ψηφίστηκε ο μεταναστευτικός νόμος των ΗΠΑ (Immigration and Nationality Act of 1965) που ήρε την εξαίρεση Αφρικανών και Ασιατών από τη δυνατότητα μετανάστευσης. Μέχρι τότε η μετανάστευση προς τις ΗΠΑ ήταν διά νόμου συντριπτικά «ευρωπαϊκή υπόθεση», με αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να κατοικούνται σε ποσοστό άνω του 90% από λευκούς. Ο συγκεκριμένος νόμος θεωρείται ορόσημο για την πολυφυλετικότητα και πολυπολιτισμικότητα που σταδιακά απέκτησαν και οι υπόλοιπες, λεγόμενες “Δυτικές” κοινωνίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Bill Cosby πρωταγωνίστησε σε μία σειρά, που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι κάποια από τις πολλές που γράφονται με τη συμβολή πρώην ή νυν μελών των μυστικών υπηρεσιών. Όπως άλλωστε έχουν ομολογήσει πολλοί μαύροι ηθοποιοί «ήταν εξαιρετικά προτωπόρα για την εποχή η εικόνα ενός μαύρου να νουθετεί έναν λευκό, αλλά και να κρατά ένα όπλο που δε δίσταζε να χρησιμοποιεί εναντίον των λευκών του αντιπάλων σε μία εποχή που πολλοί καταπιεσμένοι μαύροι είχαν ανάλογες σκέψεις»...

Το 1984 ο Bill Cosby έγινε παγκοσμίως γνωστός υποδυόμενος τον ιατρό Huxtable, στο «The Cosby Show». Η εικόνα μίας εύπορης μαύρης οικογένειας που, εκτός από τη χαρακτηριστική εκφραστικότητα και κινησιολογία του Bill Cosby, ομοίαζε εξαιρετικά με την αντίστοιχη μίας λευκής οικογένειας, θεωρήθηκε ως θεμέλιος λίθος στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ μαύρων και λευκών, ειδικότερα σε μια κοινωνία όπως η αμερικανική, που πολλές φορές αρέσκεται να συγχέει τον πραγματικό με τον τηλεοπτικό κόσμο, όπως φανερώνει άλλωστε και η επιλογή ηθοποιών όπως ο Ronald Reagan και ο Arnold Schwarzenegger σε κορυφαία κυβερνητικά αξιώματα...

Η ταχεία ανέλιξη του Cosby εντός ενός συστήματος το οποίο η πλειονότητα των μαύρων εκλάμβανε ως εχθρικό, επανέφεραν την κατηγορία του “Μπαρμπά-Θωμά” εις βάρος του Bill Cosby, ο οποίος ως γέννημα θρέμμα της Φιλαδέλφειας –της πόλης που ιδρύθηκε η Boule– είχε να αντιμετωπίσει ανέκαθεν την κατηγορία πως ανήκει σε μια ελίτ μαύρων που εκπροσωπούν συμφέροντα λευκών.

Σε αυτό βοήθησαν και οι συνεχείς του δηλώσεις εναντίον της κουλτούρας του γκέττο των μαύρων, με χαρακτηριστικότερη όλων αυτή: «Κάθονται στη γωνία και ούτε Αγγλικά δεν μπορούν να μιλήσουν… Βάζουν τα ρούχα τους ανάποδα, κι αυτό πρέπει να σημαίνει κάτι; Γυρνάνε τα καπέλα τους ανάποδα, μήπως κι αυτό πρέπει να σημαίνει κάτι; Βάζουν το παντελόνι κάτω από τον κώλο τους είναι κι αυτό ένα σημάδι για κάτι; Από ποιο μέρος της Αφρικής προέρχεται αυτό; Δεν είναι Αφρικανοί. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι Αφρικανοί. Δεν ξέρουν τίποτα για την Αφρική και με ονόματα όπως Shaniqua, Taliqua και Μωάμεθ και όλα αυτά τα χάλια, όλοι τους είναι στη φυλακή... Οι άνθρωποι κάποτε είχαν αίσθηση της ντροπής. Σήμερα μια μαύρη γυναίκα έχει οκτώ παιδιά από οκτώ διαφορετικούς «συζύγους» ή «άνδρες» ή όπως αλλιώς τους αποκαλούν τώρα. Έχουμε εκατομμυριούχους ποδοσφαιριστές (σ.σ. του American football) που δεν μπορούν να διαβάσουν. Έχουμε εκατομμυριούχους καλαθοσφαιριστές που δεν μπορούν να γράψουν δύο παραγράφους. Πρέπει ως μαύροι να αρχίσουμε να έχουμε υψηλότερες προσδοκίες ο ένας για τον άλλον. Δεν μπορούμε να κατηγορούμε πια τους λευκούς ανθρώπους»!

Προκειμένου να παραδειγματίσουν και άλλους μαύρους, που πιθανώς να συμμερίζονται τις απόψεις του Bill Cosby, όσοι τού εναντιώνονται υπενθυμίζουν τη δολοφονία του γιου του Cosby, ως παραδειγματισμό, όταν κάποιος εντός της ελίτ αποφασίσει να υπερβεί τα αποδεκτά όρια.

Αυτό θεωρούν πολλοί ακραίοι μαύροι συνωμοσιολόγοι πως συνέβη το 1993, όταν ο Bill Cosby προσπάθησε επιμόνως να αγοράσει το NBC, το κανάλι με το οποίο συνεργαζόταν για δεκαετίες. Μετά την αποτυχία του, ο Bill Cosby εμφανίστηκε οργίλος και δε δίστασε να την αποδώσει σε ρατσισμό εις βάρος των Αφροαμερικανών, «που λευκοί διευθυντές δε θεωρούν ικανούς να τρέξουν ένα κανάλι». Μία σχετική θεωρία συνωμοσίας θέλει τη δολοφονία του γιου του, τέσσερα χρόνια αργότερα από έναν 18χρονο Ουκρανό, να αποτελεί μία μορφή σωφρονισμού του, αφού έκτοτε ο Cosby δεν ξαναέκανε τέτοιες δηλώσεις και αρνήθηκε να σχολιάσει τα ρατσιστικά κίνητρα του δολοφόνου του γιου του, ακόμα και αφότου τα παραδέχτηκε και ο ίδιος...

Ο 77χρονος πια ηθοποιός είχε εδώ και καιρό ανακοινώσει την επιστροφή του στο σανίδι ως κωμικός, αλλά και στην τηλεόραση ως πατριάρχης μίας πολυμελούς οικογένειας, από το φθινόπωρο του 2014.

Με μία πρώτη ματιά οι 26 αποκλειστικά λευκές γυναίκες που τον κατηγορούν για βιασμό πιθανώς να αποσκοπούν σε χρηματικό αντάλλαγμα αφού πρόκειται για κατηγορίες που μεμονωμένα είχαν ακουστεί και στο παρελθόν, αλλά πλέον έχουν παραγραφεί.

Η περίεργη υπόθεση των βιασμών και η υπόθεση της δολοφονίας του Mike Brown
Ανεξαρτήτως του αν ισχύουν ή όχι, επέτυχαν εντός λίγων ημερών την πλήρη καταρράκωση του Bill Cosby στα μάτια του παγκόσμιου κοινού, το οποίο τον είχε ταυτίσει με τον μονίμως καλοπροαίρετο χαρακτήρα του ιατρού Huxtable.

Την 17η Νοεμβρίου το μοντέλο Janice Dickinson ξαναμίλησε δημοσίως για τον βιασμό της από τον Bill Cosby το 1982, για να ακολουθήσει ορυμαγδός παρόμοιων κατηγοριών, που κατέληξαν στην ακύρωση όλων των τηλεοπτικών του projects σχεδόν αυτοστιγμεί! Την ίδια ημέρα όμως, ο κυβερνήτης της Πολιτείας του Μιζούρι αποφάσισε να κηρύξει την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εν αναμονή της απόφασης για το αν θα εκδικαστεί η πασίγνωστη πλέον υπόθεση του Mike Brown και αυτό αποτέλεσε την πρώτη ένδειξη πως υπήρχε πρότερη γνώση της απόφασης αλλά και των αντιδράσεων.

Στις 21 Νοεμβρίου μέλη της ανασυσταθείσας ακραίας μαύρης οργάνωσης των Black Panthers συνελλήφθησαν για την αγορά όπλων και εκρηκτικών, που σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν στις διαδηλώσεις ενάντια στην απόφαση μη εκδίκασης της υπόθεσης του Brown. Όμως αυτή η απόφαση ανακοινώθηκε τρεις μέρες αργότερα και ξένισε όχι μόνο για την μη παραπομπή σε δίκη του αστυνομικού Darren Wilson, αλλά για την απαράδεκτη καθυστέρησή της, αφού συνήθως στο αμερικανικό σύστημα δικαιοσύνης η παραπομπή είναι θέμα εβδομάδας και σίγουρα όχι τρεισήμισυ μηνών!

Στην Ελλάδα η ίδια οργάνωση προβλήθηκε από αμερικανικά, βρετανικά και εγχώρια ΜΜΕ τον Μάιο του 2013 με την ονομασία Black Panthers of Greece, η οποία παρουσιάστηκε να οργανώνει πολιτοφυλακές ως απάντηση σε επιθέσεις σε βάρος Αφρικανών σε αθηναϊκές συνοικίες.

Και φέτος όμως η φλόγα που άναψε στο Ferguson μεταδόθηκε σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ – αλλά και στην Ελλάδα αφού πολλοί διαδηλωτές είδαν παραλληλισμούς μεταξύ Brown και Γρηγορόπουλου.

Η κυβέρνηση Obama, όπως και τότε η κυβέρνηση Καραμανλή, αποφάσισε τη μη συμμετοχή της πάνοπλης αστυνομίας (stand-down) την πρώτη μέρα των διαηλώσεων, με αποτέλεσμα να έχουμε τις γνωστές εικόνες καταστροφών και λεηλασιών της Αθήνας. Φυσικά, στην αμέσως επόμενη φάση στην Αμερική, η κυβερνητική λύση ήταν η στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας που αισθητικά πλέον μοιάζει όλο και πιο πολύ με δύναμη κατοχής σε κάποια χώρα της Μέσης Ανατολής και κορυφώθηκε με την τουλάχιστον υπερβολική απόφαση κήρυξης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από όλο το Μιζούρι!

Παρόλο που από τότε που σκοτώθηκε ο Brown μόνο στην πόλη του Obama, το Chicago, έχουν σκοτωθεί 244 έφηβοι (7 εκ των οποίων μόνο το Σαββατοκύριακο των διαδηλώσεων στο Ferguson) η αμερικανική κυβέρνηση μοιάζει να επέλεξε να κάνει ειδικά τον Brown, cause célèbre της.


Όσο οι Αμερικανοί τηλεθεατές κοιτούσαν από την τηλεόραση τα γεγονότα του Ferguson από το τραπέζι της γιορτής των Ευχαριστιών, η κυβέρνηση Obama πέρασε 3.415 εγκυκλίους! Επίσης, έδωσε δικαίωμα νόμιμης εργασίας σε πάνω από 5 εκ. λαθρομετανάστες και, όσο οι ΗΠΑ ήταν βυθισμένες στο εμφυλιακό κλίμα των φυλετικών διαμαχών του Ferguson, δύσκολα θα έδινε κάποιος την ανάλογη σημασία, πολλώ δε μάλλον θα τολμούσε να καταφερθεί εναντίον αλλοδαπών εργατών...

Με αυτό το σκεπτικό, ένας επιφανής κωμικός που θα μιλούσε από το (άρτι επαναφερθέν) show του για τα κακώς κείμενα της μαύρης κοινότητας και για την παύση επίρριψης ρατσισιτικών κατηγοριών, πιθανώς να δρούσε καταπραϋντικά και σίγουρα ενάντια σε όποιον πετυχημένο κυβερνητικό αντιπερισπασμό, αφού τα πράγματα έδειξαν ότι την κυβέρνηση τώρα τη βολεύουν οι διαδηλώσεις και οι ταραχές.

Το 1965 ο νόμος περί Μετανάστευσης έφερε τον Bill Cosby στην τηλεόραση. Σχεδόν 40 χρόνια μετά, ένας αντίστοιχος νόμος το 2014 τον φέρνει εκτός αυτής. What goes around, comes around... ή ελληνιστί: έχει ο καιρός γυρίσματα...

TM

To διαβάσαμε στο περιοδικό Τρίτο Μάτι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου