Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Τηλεόραση και ανεξάρτητη σκέψη: δυο ασύμβατες καταστάσεις!

 O αποπροσανατολιστικός & διαβρωτικός ρόλος που επιτελεί η τηλεόραση, βασικό εργαλείο στα χέρια των ελίτ που επιθυμούν σφόδρα να εξουσιάζουν τον πλανήτη και να χειραγωγούν την κοινή ( ή κενή, όπως καταλήγει) γνώμη.
Αυτή η χειραγώγηση-διαμόρφωση γίνεται συχνά με έκδηλους και σχετικά ευπρόβλεπτους τρόπους για όσους αφουγκράζονται τις καταστάσεις βάσει ορθής & συνδυαστικής λογικής και είναι απαλλαγμένοι από προκαταλήψεις και προσκολλήσεις σε δημοφιλείς αντιλήψεις & λογής στρατευμένες απόψεις. Τις συντριπτικά περισσότερες φορές, όμως, αυτή η μορφή πνευματικού ελέγχου για όλους γίνεται με ιδιαίτερα ύπουλες μεθόδους και τεχνικές!

 Σε γενικές γραμμές, τα τηλεοπτικά κανάλια παγκοσμίως αυτό που κυρίως κάνουν είναι να κατηχούν και να καθοδηγούν τις ανύποπτες ζαλισμένες μάζες (χάρη στον πανάκριβο διαφημιστικό μηχανισμό που διαθέτουν και μια στρατιά από "έγκριτους ειδικούς" της ενημέρωσης). Έτσι οι μαζάνθρωποι ωθούνται να υιοθετήσουν ένα συμβατικό ή με άλλα λόγια προβλεπόμενο τρόπο ζωής κι ελεγχόμενο άρα τρόπο σκέψης. Καθώς τα μηνύματα του "κουτιού" στοχεύουν στο θυμικό των καταναλωτών-ψηφοφόρων-φορολογούμενων πολιτών, τους αποβλακώνουν. Πριν όμως από την αποβλάκωση, "πλένει τα μυαλά" των θεατών κι αυτή η πλύση εγκεφάλου ξεκινά από την παιδική ηλικία. Με τις όλο και αυξανόμενες ώρες τηλεθέασης, που καταντάει ν'αποτελεί συχνά και μοναδική διέξοδο διασκέδασης και κύρια πηγή πληροφόρησης για πάρα πολλούς ακόμη ανθρώπους, κι ας ζούμε στον αστερισμό του διαδικτύου. Ελεγχόμενο κι αυτό πλέον με όλο και πιο ανησυχητικούς ρυθμούς.

Πριν προχωρήσουμε, κάποιες απαραίτητες πληροφορίες για τις εγκεφαλικές συχνότητες:

Τα κύματα Α (Άλφα), δημιουργούνται όταν ο εγκέφαλος αδειάζει από τις αναμνήσεις και ριλαξάρει και χαρακτηρίζουν τη χαλάρωση και το διαλογισμό, τη νοητική κατάσταση στην οποία ονειροπολούμε και αφήνουμε τη φαντασία μας να τρέξει ελεύθερη. Πρόκειται για τα εγκεφαλικά κύματα που συνδέονται καλύτερα με τον υποσυνείδητο νου. Αυτά τα κύματα κυριαρχούν στα πρώτα στάδια του ύπνου.

Τα κύματα Β (Βήτα), εκπέμπονται όταν ο εγκέφαλος δραστηριοποιείται στην καθημερινή εγρήγορση οπότε κινούμαστε και σκεπτόμαστε (για παράδειγμα όταν μιλάτε ή επεξεργάζεστε ένα δύσκολο λογικό πρόβλημα). Είναι χρήσιμα στις πρακτικές δουλειές και εμποδίζουν το νου να χαλαρώσει (κοινώς να τεμπελιάσει).

Τα κύματα Θ και Δ (Θήτα & Δέλτα), εκπέμπονται όταν η εγκεφαλική δράση περιορίζεται. Μετά τον πρώτο ύπνο, ο εγκέφαλος πέφτει από τα κύματα Άλφα στα κύματα Θήτα και μετά στα Δέλτα. Στην περίπτωση αναισθησίας κυριαρχούν τα κύματα Δέλτα.


Όλες ετούτες οι καταστάσεις της ανθρώπινης συνειδητότητας είναι σαφέστατα γνωστές στους διαχειριστές-ειδικούς των διάφορων τεχνικών που αποσκοπούν στο νοητικό έλεγχο.
Είναι γνωστό ότι οι μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες (για λογαριασμό των πολυεθνικών, διάφορων οργανισμών, ιδιωτικών ή κρατικών) χρησιμοποιούν μεθόδους υποσυνείδητης υποβολής! Σκεφτείτε τις πολιτιστικές, κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις!
Όσοι παραδίδονται υπνωτικά, στην κυριολεξία, σε ταινίες-ειδήσεις-διαφημίσεις της TV, "κατρακυλούν" σε εγκεφαλική κατάσταση κυμάτων Α κι έτσι, χωρίς την πλήρη συνειδητότητα, γίνονται πάρα πολύ πιο εύκολα ευάλωττοι και δεκτικοί στην υποβολή. Αυτό συμβαίνει στην εγκεφαλική συχνότητα κυμάτων Β (14-30 Hz ή κύκλοι ανά δευτερόλεπτο). Στην κατάσταση Α (8-13 Hz) γινόμαστε πνευματικά "κατακτήσιμοι" και πιο δεκτικοί σε καταστάσεις και σκέψεις, που αν διατηρούσαμε πλήρη συνείδηση δεν θα αποδεχόμαστε επ ουδενί λόγο.

Οτιδήποτε αποκτάει πρόσβαση στην επιρροή της συμπεριφοράς, κατασκηνώνοντας στο ασυνείδητο, λειτουργεί εξουσιαστικά πάνω στους ανθρώπους. Η εξουσία (ξένη με την ουσία του ανθρώπου) αποτελεί απλά το μηχανισμό και την ικανότητα επιρροής (υπέρ της) των σκέψεων, συναισθημάτων, πράξεων και λόγων των ανθρώπων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου