Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Τροφή για σκέψεις: "Tο Πολύ-Συνωμοτικό Μοντέλο "


{ Σχόλιο δικό μας: αν γυρεύετε "καραμπινάτες συνωμοσίες" σ'έναν πλανήτη που τον λυμαίνονται αόρατα κέντρα εξουσίας (ή "σκιώδεις κυβερνήσεις" ή πιο εύστοχα ακόμη "κλίκες") με τους δικούς τους σκοπούς και κρυφές ατζέντες με επιδιώξεις υλοποίησης που επεκτείνονται και δουλεύονται σε βάθος δεκαετιών, μυστικές υπηρεσίες και πολυεθνικές εταιρείες-πιόνια των πρώτων, τότε να συνεισφέρουμε κι εμείς με την ανάλογη τροφή για σκέψη: 
9/11 Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ

Και "γαρνιτούρα" με επίσημες δηλώσεις από υψηλόβαθμες μαριονέτες:
"We’re an empire now, and when we act, we create our own reality. And while you’re studying that reality — judiciously, as you will — we’ll act again, creating other new realities, which you can study too, and that’s how things will sort out. We’re history’s actors . . . and you, all of you, will be left to just study what we do."
  Bush White House aide explaining the New Reality


μτφ από εμάς: " Είμαστε μια αυτοκρατορία τώρα, κι όταν αναλαμβάνουμε δράση, δημιουργούμε τη δική μας πραγματικότητα. Κι ενώ εσείς αναλύετε (μελετάτε) αυτή την πραγματικότητα - όπως με σύνεση θα κάνετε- αναλαμβάνουμε και πάλι δράση, δημιουργώντας άλλες "νέες πραγματικότητες", τις οποίες μπορείτε επίσης να μελετήσετε κι έτσι τα πράγματα θα σχεδιάζονται κάθε φορά. Είμαστε οι ηθοποιοί της Ιστορίας κι όλοι εσείς απλά θα (προσπαθείτε να) μελετάτε κι αναλύετε αυτά που κάνουμε"(!) - Πρόεδρος Μπους περί "νέας πραγματικότητας"

Συνδέστε τα ακριβώς παραπάνω και με αυτό το άρθρο:
 Tι σχέση έχουν τα γεγονότα στην Ουκρανία με την κατάρριψη εκεί του "χαμένου" boeing των μαλαισιανών αερογραμμών; }

"My goal is to try to get people into a state of generalized agnosticism, not agnosticism about God alone but agnosticism about everything."
Robert Anton Wilson

"Tο Πολύ-Συνωμοτικό Μοντέλο"

 "αυτός που παραμένει πάνω από 5 χρόνια στην ίδια δουλειά γίνεται ζόμπι."
"Και, όπως και να το κάνουμε, αυτό το πράγμα που όλο μας λένε ξανά και ξανά, ότι «δεν υπάρχουν μεγάλες συνωμοσίες» επίσης μοιάζει με συνωμοσία! Είναι κι αυτό μεγάλη συνωμοσία!"

Tο Πολύ-Συνωμοτικό Μοντέλο Robert Anton Wilson

- Έχεις ασχοληθεί πολύ με τη Συνωμοσιολογία. Απ’ όλες τις θεωρίες και τα συνωμοσιολογικά μοντέλα που έχεις διερευνήσει, ποιο είναι εκείνο που σου φάνηκε πιο πιθανό; Ποια συνωμοσία είναι η πιο αληθινή που ξέρεις;

Robert Anton Wilson «Α, το Πολύ-Συνωμοτικό Μοντέλο (Multi-Conspiracy Model) που το άκουσα για πρώτη φορά από τον Dr. Timothy Leary, και έπειτα από έναν εισαγγελέα στη Santa Barbara. Επίσης, είναι το μοντέλο που έχει χρησιμοποιηθεί από τον ιστορικό Carl Oglesby.

»Αυτή η θεωρία λέει ότι οποιαδήποτε πόλη, μόλις φτάσει να είναι κάτι μεγαλύτερο από τις πόλεις του ενός δρόμου που βλέπουμε στα Westerns –δηλαδή οποιαδήποτε πόλη που έχει μία τράπεζα και ένα μπακάλικο και μεγάλη ακίνητη περιουσία και πολλούς ανθρώπους, ακόμη και πριν γίνει μεγάλη πόλη– εκεί υπάρχουν τουλάχιστον 24 συμμορίες που πολεμούν μεταξύ τους για το ποιος θα διαφεντεύει την πόλη από το παρασκήνιο και σε ποιον θα ανήκει όλη η γη και όλα τα ακίνητα, και ποιος θα βγάζει τα μεγαλύτερα κέρδη. Έτσι, όλοι συνωμοτούν ο ένας εναντίον του άλλου.

»Όταν φτάνουμε στην κλίμακα μιας ολόκληρης Πολιτείας, ενός ολόκληρου νομού ή γεωγραφικής περιφέρειας, υπάρχουν 24 μεγαλύτερες συνωμοσίες, ίσως και 30. Όταν φτάνουμε στην κλίμακα ολόκληρων χωρών και εθνών, υπάρχουν ο Θεός ξέρει πόσες από αυτές. Όλοι συνωμοτούν και όλοι είναι έτοιμοι να παραβιάσουν κάθε νόμο όταν πρόκειται για το συμφέρον τους. Φτάνουν στο σημείο ακόμη και να λένε ψέματα! Ξέρω πως μπορείς να αποκαλεστείς παρανοϊκός αν το πεις φωναχτά αυτό, αλλά οι τραπεζίτες και οι πολιτικοί όντως λένε μερικές φορές ψέματα.

Ο Roberto Calvi, που ήταν ένας από τους μεγαλοτραπεζίτες που εμπλέκονταν σε μία από τις μεγαλύτερες συνωμοσίες που έχουν αποκαλυφθεί, η συνωμοσία της στοάς P2 στην Ιταλία, συχνά έλεγε: «Διάβασε τον Νονό (The Godfather). Αυτό θα σου δείξει πώς δουλεύει ο κόσμος στην πραγματικότητα»

»Με άλλα λόγια, όλες οι ομάδες συγκέντρωσης δύναμης δρουν βασικά όπως η Μαφία. Και η Μαφία δεν είναι μία μονολιθική συνωμοσία. Είναι μια συνομωσία ή μια μυστική εταιρεία που παραμένει ενωμένη για ένα μέρος του χρόνου, και κάνει πόλεμο στον εαυτό της για ένα άλλο μέρος του χρόνου. O Calvi συνεργαζόταν στενά με τη Μαφία, με τους Μασόνους, με Άραβες τρομοκράτες και με διεθνείς τραπεζίτες, και ο ίδιος πίστευε ότι όλοι τους λειτουργούσαν σαν τον Δον Κορλεόνε»


- Δηλαδή, μιλάς τότε για μια πολλαπλή συνωμοσία που κυρίως στοχεύει στο να βγάζει χρήματα; Και δύναμη, φυσικά.

«Ακριβώς. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλαπλές συνωμοσίες, και κατά καιρούς πέντε ή έξι από αυτές συμμαχούν για να φτιάξουν μια Μέγα-Συνομωσία για μία συγκεκριμένη περίοδο χρόνου για να επιτευχθεί ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Αλλά δεν βλέπω κανένα σοβαρό στοιχείο ότι όλες τους έχουν συνεργαστεί από την απαρχή της ανθρωπότητας μέχρι σήμερα, σε μία διαχρονική παγκόσμια συνωμοσία. Τον περισσότερο καιρό κυρίως πολεμούν η μία την άλλη»

- Βλέπεις τα πάντα σαν συνωμοσία;

«Όχι. Κάποιος κάποτε με κατηγόρησε πως υποστήριζα ότι όλα είναι υποκειμενικά, αλλά ποτέ δεν κάνω δηλώσεις για «Όλα». Κάνω δηλώσεις μόνο για μερικά πράγματα. Υποψιάζομαι ότι η συνωμοσία είναι μια πολύ επικρατούσα συμπεριφορά σε αυτόν τον οπισθοδρομικό και βάρβαρο πλανήτη. Είναι πιο παλιά κι από την ανθρωπότητα.

»Τα λιοντάρια συνωμοτούν (το ίδιο μάλλον έκαναν και οι δεινόσαυροι). Ένα λιοντάρι θα φοβίσει ένα κοπάδι από αντιλόπες για να τις κάνει να τρέχουν προς μια συγκεκριμένη προσυμφωνημένη κατεύθυνση, όπου τα άλλα λιοντάρια θα τις περιμένουν για να τις φάνε. Αυτή είναι μια συνωμοσία ενάντια στις αντιλόπες, και είμαι βέβαιος ότι οι αντιλόπες είναι πολύ θυμωμένες γι’ αυτήν: «Καταραμένα λιοντάρια, δεν μπορείς να εμπιστευτείς κανένα από αυτά τα καθάρματα, έτσι κι αλλιώς, με τίποτα»

»Τα μυρμήγκια συνωμοτούν, κατακτούν περιοχές και κυνηγούν αυτούς που παρεμβαίνουν στις υποθέσεις τους. Οι αρουραίοι κάνουν πολύ δραστικές συνωμοσίες: όταν ένας αρουραίος από μία ξένη αγέλη μπει σε ένα σπίτι που ελέγχουν, θα τον κυνηγήσουν όλοι μαζί και θα τον σκοτώσουν. Είναι ακριβώς σαν τη Μαφία: «Δεν γουστάρουμε να κινείσαι στην περιοχή μας!»

- Είναι δυνατόν μια συνωμοσία να είναι θετική και αγαθών προθέσεων;

«Είμαι υποχρεωμένος να σας δώσω μία απάντηση «Ναι, αλλά» σε αυτό.

»Μια διαφορά ανάμεσα σε μία συνωμοσία και σε μία ομάδα σχέσεων (όπως είναι μία συγγένεια ή μια παρέα) είναι αυτή: όταν το κάνουμε εγώ και οι φίλοι μου λέγεται παρέα ή συγγένεια. Όταν κάποιος που δεν τον γουστάρουμε το κάνει, τότε είναι μια αναθεματισμένη συνωμοσία γαμώτο! Οι συνωμοσίες κυβερνούν τον κόσμο της λογοτεχνίας, της τέχνης, της δημοσιογραφίας, η μαριχουάνα φτάνει μέχρι το σπίτι μας χάρις σε συνωμοσίες, κλπ. κλπ. Οι σύγχρονοι φιλελεύθεροι διανοητές, είναι η πρώτη και μόνη ομάδα ανθρώπων που πιστεύει ότι οι συνωμοσίες δεν υπάρχουν. Αυτό είναι σαν να πιστεύεις ότι δεν βρέχει ή δεν χιονίζει ποτέ. Απλά όλο βλέπουμε κάποια άλλα πράγματα να πέφτουν, και τα περνάμε για βροχή ή για χιόνι!
»Και, όπως και να το κάνουμε, αυτό το πράγμα που όλο μας λένε ξανά και ξανά, ότι «δεν υπάρχουν μεγάλες συνωμοσίες» επίσης μοιάζει με συνωμοσία! Είναι κι αυτό μεγάλη συνωμοσία!»

- Πιστεύεις ότι, οι μεγάλοι συνωμότες του κόσμου, σου επιτρέπουν να συνεχίζεις να ζεις, επειδή ξέρεις τόσα πολλά;
«Αμφιβάλλω. Δεν νομίζω ότι έχουν ακούσει ποτέ για μένα. Δεν διαβάζουν βιβλία»

—–
Διάβασε ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Robert Anton Wilson «masks of the illuminati» ο οποίος έλεγε επίσης ότι, αυτός που παραμένει πάνω από 5 χρόνια στην ίδια δουλειά γίνεται ζόμπι.

«Πρέπει να επαναλάβουμε ότι, ανάμεσα στα εξημερωμένα πρωτεύοντα θηλαστικά του πλανήτη Γη εκείνης της εποχής, αυτό που τόσο εύηχα αποκαλούνταν «η Υπέρτατη Αρετή του να μην χώνεις την μύτη σου στις υποθέσεις της εξουσίας» συνέχιζε να θεωρείται παγκοσμίως το επίκεντρο και ο θεμέλιος λίθος αυτού που στις τάξεις τους ήταν γνωστό ως «ζωή σύμφωνα με το θεϊκό σχέδιο, όπως μας αποκαλύπτεται στην εκκλησία τις Κυριακές».

Βασικά επιστημολογικά και οντολογικά ερωτήματα δεν έκαναν την εμφάνισή τους ποτέ στην «πολιτισμένη κοινωνία», δηλαδή στις τάξεις εκείνων που περιγράφονταν από την Γαλαξιακή Νοημοσύνη ως «τόσο αντικειμενικά χαμένοι στην ηλιθιότητά τους, ώστε να είναι υποκειμενικά πεπεισμένοι για την υπεροχή τους απέναντι στους άλλους άγριους και εξημερωμένους πιθήκους».

***
Κι όλοι αυτοί οι θεατρίνοι,
όπως σου είχα πει, ήτανε Πνεύματα που διαλύθηκαν
στον αέρα, ‘γίναν αέρας διάφανος. Και ακριβώς
όπως το αέρινο υλικό αυτού του πράγματος, έτσι και οι πύργοι
που αγγίζουνε τα σύννεφα, τα υπέροχα παλάτια,
οι άχραντοι ναοί, κι αυτή η ίδια η τεράστια σφαίρα
και όσα είναι πάνω της, ναι, όλα θα διαλυθούν.

Ουίλιαμ Σαίξπηρ, Η Τρικυμία

Το διαβάσαμε στο terra papers

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου