Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

" ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΤΑ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ "

{ Συνδέστε το παρακάτω και με αυτές τις αναρτήσεις μας στο antidras:
ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΑΝΩ Σ'ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ: "Σε κατοχή μέχρι το 2052"
και το παρακάτω, όπου επισημαίνονται κάποιες απλές όσο και αυτονόητες αλήθειες, οι οποίες άπτονται τόσο των Οικονομικών όσο και Κοινωνικών Επιστημών και απονομιμοποιούν κι απογυμνώνουν από κάθε περιεχόμενο και ουσία ευρέως διαδεδομένες (με τη βοήθεια και των μιντιακών εργαλείων) αυθαιρεσίες που οδηγούν την κοινωνία σε βαριά ανθρωπιστική κρίση και καταστροφή: ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΑΝΩ Σ'ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ: "Η καμπύλη του Laffer και η Ελλάδα!" }

  • ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΤΑ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

 
ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΤΑ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΤΟΥ ΟΑΕΕ 
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ 
ΓΕΝΙΚΗ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ 
 
Συμπολίτες και συμπολίτισσες,
Καταμεσής του Αυγούστου, με τα διαμερίσματα να έχουν μετατραπεί σε φυλακές, καθώς εκατομμύρια Έλληνες προς δόξα της τουριστικής ανάπτυξης κάνουν διακοπές στα μπαλκόνια τους, οι Σαμαράδες και οι Βενιζέλοι παίζουν με τις αντοχές μας. Μετά το αίσχος του ΕΝΦΙΑ, το νέο σούπερ χαράτσι για τα ακίνητα, χιλιάδες επαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες οφειλέτες του ΟΑΕΕ, πήραν στα χέρια τους τα ραβασάκια του Κέντρου Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών που τους απειλούν και πάλι με κατασχέσεις και ποινικές διώξεις. Φαίνεται ότι ο γολγοθάς που οι ξένοι δυνάστες και οι ντόπιοι συνεργάτες τους έχουν επιβάλει στον ελληνικό λαό δεν έχει τέλος.
Από τους 770 χιλ. ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ οι 659 χιλ. έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές συνολικού ύψους 9,1 δις ευρώ. Μαζί με τους 441 χιλ. οφειλέτες του ΙΚΑ, τους 183 χιλ. του ΟΓΑ και τους 50 χιλ. του ΤΣΜΕΔΕ, πάνω από 1,3 εκατ. άνθρωποι οφείλουν στα Ασφαλιστικά Ταμεία ένα βουνό από χρέη που ξεπερνούν τα 20 δις ευρώ. Τα χρέη αυξάνονται με μεγάλη ταχύτητα καθώς οι ασφαλισμένοι επαγγελματίες τσακισμένοι από την οικονομική ύφεση και την κυβερνητική φοροεπιδρομή, αδυνατούν να πληρώσουν τις συνδρομές τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχει τρομακτικές ευθύνες γι’αυτή την καταστροφή. Παρά το ανθρωποκυνηγητό όμως χρήματα δεν μαζεύονται, τα Ταμεία βουλιάζουν και σχεδιάζουν νέες περικοπές στις συντάξεις. Πώς να πληρώσει όμως ο μαγαζάτορας και ο επαγγελματίας 500 ευρώ κάθε μήνα στον ΟΑΕΕ όταν το 50% του τζίρου του πηγαίνει αυτομάτως στην Εφορία; Οι επαγγελματικές τους ενώσεις πρέπει να οργανώσουν μαζική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα όπου θα καούν τα ραβασάκια της ντροπής. Ίσως με αυτόν τον τρόπο οι κυβερνώντες και τα ξένα αφεντικά τους να λάβουν το μήνυμα ότι δεν έχουν να πάρουν τίποτα παραπάνω. Οι έλληνες πολίτες δεν αντέχουν άλλο!

Μέσα στο κλίμα της συνεχιζόμενης εξοντωτικής ύφεσης και της διαλυτικής ανεργίας, τα χρέη των πολιτών και των επιχειρήσεων αυξάνονται ταχύτατα. Από το 2009 μέχρι σήμερα τον Αύγουστο του 2014 οι πολίτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Ασφαλιστικά Ταμεία, Δημόσιο και Τράπεζες έχουν τριπλασιαστεί. Συνολικά 3,5 με 4 εκατ. άτομα έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και αν υπολογίσουμε και τα μέλη των οικογενειών τους τότε φτάνουν στα 7,5 με 8 εκατ. ανθρώπους. Τα ¾ δηλαδή του πληθυσμού της χώρας μας είναι πιασμένοι στο μεγάλο δίχτυ που έχουν ρίξει οι ξένοι δανειστές και οι κυβερνητικοί συνεργάτες τους. Η κυβέρνηση νομίζει πως έχει βρει την λύση καθώς οι πλειστηριασμοί είναι ελεύθεροι και οι κατασχέσεις χρημάτων γίνονται ηλεκτρονικά χωρίς καν να ειδοποιηθεί ο πολίτης. Λεφτά όμως δεν υπάρχουν, ο κόσμος έχει εξαντλήσει κάθε ικμάδα κόπων και αποταμίευσης.

Εργαζόμενε, επαγγελματία
Κλείσε τα αυτιά σου στους Σαμαράδες και στους Βενιζέλους, με οποιαδήποτε μάσκα και αν σου μιλούν. Είναι άνθρωποι των Γερμανών, των Αμερικάνων και του μεγάλου πλούτου που συνεχίζουν να θησαυρίζουν από τη δυστυχία σου. *Να διαγραφούν τα χρέη των πολιτών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, που οφείλονται στην οικονομική καταστροφή, στην φοροληστεία και στα χαράτσια των τελευταίων 5 ετών. * Απαίτησε ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ πλήρη και γενική. *Παύση πληρωμών στους ξένους δανειστές και διαγραφή του δημόσιου χρέους. *Επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, με εθνικοποίηση των Τραπεζών και κοινωνικό έλεγχο. * Τιμωρία των ενόχων. *Οργανώσου στις γειτονιές στα κινήματα για την αποτροπή των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών. *Φτάνουν οι αυτοκτονίες, διώξε τους ξένους δυνάστες, γκρέμισε την τραπεζοκρατία και τους πολιτικούς της εκπροσώπους. 
 
 
Το παραπάνω κείμενο μας το έστειλε με mail αναγνώστης που το βρήκε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου