Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Το κακό παράδειγμα της λαϊκής επιστράτευσης στην Ανατολική Ουκρανία, για τη φιλοσοφία των "εταίρων" και των "μητέρων"...



Για την ουκρανική αντεπανάσταση, με τη χρήση νεοναζιστικών κι ακραίων εθνικιστικών ομάδων ως "αγανακτισμένων διαδηλωτών", αλλά και την παρείσφρηση και διαβρωτική δράση πρακτόρων στρατολογημένων από κέντρα αποσταθεροποίησης Δυτικών συμφερόντων, που ανέτρεψαν τη νόμιμα εκλεγμένη φιλορωσική κυβέρνηση Γιανουκόβιτς, έχουμε γράψει εδώ: Όταν τα νεοναζιστικά πραξικοπήματα και οι προβοκάτσιες χαιρετίζονται και νομιμοποιούνται από τους "προστάτες της Δημοκρατίας"...Κι έχουμε παραθέσει σημαντικές αναλύσεις πάνω στα τεράστια γεωστρατηγικά συμφέροντα της επελαύνουσας παγκόσμιας "απαραίτητης" ηγεμονίας-Το πλανητικό φορτίο του "απαραίτητου έθνους", που φιλοδοξεί να απλώσει τα πλοκάμια της μέχρι τη σινική θάλασσα, εδώ: "Ισχυρά κέντρα των ΗΠΑ πιέζουν για ταυτόχρονη επίθεση κατά της Ρωσίας και της Κίνας"

Αυτό όμως που συμβαίνει στην Ανατολική Ουκρανία αυτή τη στιγμή είναι πολύ σημαντικό και θα μπορούσε ν'αποτελέσει πρότυπο μίμησης για τόσους και τόσους λαούς και κοινότητες που στενάζουν κάτω από τις χρηματοπιστωτικές και στρατικοποιημένα αστυνομοκρατούμενες μπότες ενός πρωτοφανούς ιστορικά, ιδιότυπου φασισμού. Που στραγγαλίζει οικονομικά, απομυζεί ψυχολογικά και εξανδραποδίζει κοινωνικά τους πληθυσμούς και επιτίθεται λυσσασμένα σε κάθε απόπειρα ή πρόθεση αυτοδιάθεσης κι αυτοκαθορισμού. Στην Ανατολική Ουκρανία που δέχτηκε τις ανελέητες επιθέσεις του επανδρωμένου από νεοναζιστικά και κακοποιά στοιχεία "ουκρανικού στρατού" και των έμμισθων μισθοφόρων από τις ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία κι όχι μόνο, δηλ. εκείνων των άτυπων ιδιωτικών στρατευμάτων που δεν χάνουν ευκαιρία να θησαυρίσουν, να πλιατσικολογήσουν και να εγκληματήσουν πάνω σε "εκδημοκρατισμούς" (όπως π.χ. στο Ιράκ), γενοκτονίες κι ανθρωπιστικές κρίσεις. Όπως αυτή που επιχειρήθηκε στην Αν.Ουκρανία. Οι ρωσόφωνοι και ρωσικοί πληθυσμοί όμως της οποίας, αφού είδαν και αποείδαν με τη σιγή ασυρμάτου της "μητέρας Ρωσίας" (η οποία ωστόσο κινήθηκε αστραπιαία και ενσωμάτωσε την Κριμαία και τις ζωτικές γι'αυτή ναυτικές βάσεις και διεξόδους στη Μαύρη Θάλασσα και κατά προέκταση στη Μεσόγειο), αυτοοργανώθηκαν. Και σχημάτισαν λαϊκές πολιτοφυλακές και λαϊκούς στρατούς για να αμυνθούν ενάντια στη δολοφονική λαίλαπα εκείνων που στα γεγονότα της πλατείας Μεϊντάν έκαιγαν ρωσικές σημαίες ουρλιάζοντας "η Ουκρανία στους Ουκρανούς" και "θάνατος στους Εβραίους", ως γνήσιοι απόγονοι κι επίγονοι των Ουκρανών συνεργατών των Ες Ες και συνένοχων στα εγκλήματά τους. Και αντεπιτίθενται, παίρνοντας πίσω τις βομβαρδισμένες και λεηλατημένες περιοχές τους (Ο στρατός της Νοβορωσίας με γοργούς ρυθμούς απελευθερώνει το έδαφος της από τους εξολοθρευτές), τη στιγμή που η υπερευαίσθητη σε θέματα δημοκρατίας Δύση σφύριζε αδιάφορα και  ΔΕΝ έβλεπε ούτε τα αλλόφρονα κύματα προσφύγων προς τη Ρωσία, ούτε τις στυγνές δολοφονίες αμάχων στο Ντονέτσκ (Μακελειό στο Ντονέτσκ! Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν την αγορά – έγινε σφαγή!) και Λουγκάνσκ κι αλλού, ούτε τη δημιουργούμενη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση. Τη συμφορά των τοπικών πληθυσμών και τις εθνικιστικές κορώνες και εκδηλωμένο μίσος των μαριονετών του Κιέβου.
 Αλλά οι πληθυσμοί που πήραν τα όπλα για να υπερασπιστούν τη ζωή τους, τις οικογένειές τους και τις περιουσίες τους, με τη συνδρομή χιλιάδων εθελοντών από τη Ρωσία (κι όχι μόνο) που αψήφησαν τη γραφειοκρατική γραμμή του Κρεμλίνου (και θα εξηγήσουμε αμέσως παρακάτω τι εννοούμε), προχώρησαν και στην έμπρακτη κίνηση προς αυτοπροσδιορισμό και αυτοκυβέρνηση
. Με την ίδρυση των λεγόμενων Λαϊκών Δημοκρατιών του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ! 
Ενάντια και στην ίδια την κατευθυντήρια γραμμή της Μόσχας. Μιας Ρωσίας που, κακά τα ψέματα, κυριαρχείται και κατευθύνεται κι αυτή από τα τσακάλια και τους γύπες του χρηματοπιστωτικού συστήματος: Russia Is Dominated By Global Banks, Too

 Και μέσα στις αντιπαλότητες και κινήσεις των παικτών στην τουρμπο-καπιταλιστική σκακιέρα του οργουελικού και σαφέστατα μισάνθρωπου σύγχρονου κόσμου, η Ρωσία δεν παρέλειψε μέσω του υπουργού εξωτερικών της Λαβρόφ, να γυρέψει το δικό της ισομερές μερίδιο από την πίτα, από τους "μεγάλους παίκτες". Με ατού κύριο (εκτός φυσικά το πανίσχυρο πυρηνικό της οπλοστάσιο και τα εξελιγμένα οπλικά συστήματα) τα τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου.
"Πιστεύουμε ότι ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να μην καταλήξει ο παγκόσμιος ανταγωνισμός σε πολεμική σύγκρουση είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε υπέρ της διασφάλισης της συλλογικής ηγεσίας από τις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου.
...Η διπλωματία μας επιδιώκει τη δημιουργία ενός βιώσιμου και στην πλέον καλύτερη εκδοχή του, αυτορυθμιζόμενου πολυπολικού συστήματος διεθνών σχέσεων. Και η Ρωσία δικαιωματικά διεκδικεί να βρίσκεται στον σκληρό πυρήνα αυτού του συστήματος. Γι'αυτό τον λόγο είμαστε έτοιμοι για ένα σοβαρό και πολυεπίπεδο διάλογο με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Με την προϋπόθεση πως κανένας δεν θα διεκδικήσει το μονοπώλιο στην αλήθεια και την απόλυτη εξουσία" Σεργκέι Λαβρόφ, Απρίλιος 2013.
Με άλλα λόγια η Ρωσία του τεράστιου αριθμού ανέργων κι αλκοολικών και των στρατιών από γυναίκες που "κάνουν καριέρα" στα πορνεία και τα στριπτιτζάδικα της "πολιτισμένης Δύσης", καλεί τους ισχυρούς να τα βρούνε και να φάνε ισότιμα απ΄τις σάρκες των κοινωνιών και του ίδιου του πλανήτη και των φυσικών του πόρων. Σε μια ιεραρχική κλίμακα που τη στέλνει στις κορυφαίες βαθμίδες της παγκόσμιας διακυβέρνησης κι όπου στις κατώτερες κλίμακες θα κατατάσσονται κράτη ή ενώσεις αυτών βάσει οικονομικής ισχύος και συμφερόντων ταυτιζόμενων. Τα γεγονότα του Κιέβου έκαναν όμως σαφές ότι το "αναγκαίο έθνος" των ΗΠΑ και οι σύμμαχοί του και οι "λυκοφιλίες" του (βλέπε Γερμανία ως αντιπρόσωπο της αμερικανικής ηγεμονίας εις τας Ευρώπας) δεν συμμερίζονται αυτές τις ρωσικές φιλοδοξίες περί ισότιμης διανομής της παγκόσμιας (ολοκληρωτικής) εξουσίας!
 Ενθαρρυμμένοι από την προσάρτηση της Κριμαίας και τις ρωσικές υποσχέσεις, οι ρωσικοί και ρωσόφωνοι πληθυσμοί της Ανατολικής Ουκρανίας, προχώρησαν στα γνωστά δημοψηφίσματα απόσχισης από την Ουκρανία. Για να διαπιστώσουν βέβαια ότι η Ρωσία δεν διατίθεται να συγκρουστεί με τις δυτικές δυνάμεις για τη δική τους σωτηρία. Κι ακουγοντας δηλώσεις του Ρώσου προέδρου και συνεργατών του να διαβεβαιώνουν πολλές φορές τους "εταίρους τους" (δηλ. Ε.Ε. και ΗΠΑ) ότι η πολεμική αντιπαράθεση με αυτούς αποτελεί την τελευταία τους επιθυμία.
έτσι θα συμμορφώνονταν οι κάτοικοι του Ντονέτσκ στις επιθυμίες των παγκόσμιων banksters και των πραξικοπηματιών του Κιέβου...

Κι έτσι, προκειμένου να πέσουν γυμνοί στα αιμοδιψή νύχια των νεοναζιστικών ορδών και των ιδιωτικών γερακιών του πολέμου, αλλά και στους χρηματοπιστωτικούς γύπες που ακολουθούν για να τσιμπολογήσουν ό,τι απομένει απ'τα κουφάρια των κοινωνιών, με την ενθάρρυνση της Δύσης που αρέσκεται να απελευθερώνει χώρες από τυράννους και να υπερασπίζεται τις δημοκρατικές διαδικασίες και τους υποφέροντες και πένητες του κόσμου...Εκείνοι προχώρησαν στο επόμενο βήμα επιβίωσης κι αξιοπρέπειας: Στο γράψιμο"μητέρων" και ευρωπαϊκών εταίρων και "θείων' από την Αμερική εκεί που κάνει "μπιπ" η αναφορά του στα καθωσπρέπει Μέσα Μαζικής Χειραγώγησης. Και στην ανάληψη δράσης μέσω της αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης..!
 Πράγματα επικίνδυνα και κατακριτέα για τις σύγχρονες φυλακές του σώματος και πνεύματος, που έχουν ακόμα το θράσος να σφετερίζονται τους όρους δημοκρατία και ανθρωπισμός.

ανιχνευτής

3 σχόλια:

  1. Μάλλον αγαπητέ ..."ανιχνευτή"... δεν έχεις άμεσση πληροφόρηση από την ίδια τη Ρωσσία!
    Εννοώ από ανθρώπους που ζουν στη Ρωσσία - όχι από το Κρεμλίνο - οπότε πολλά από τα γραφώμενα σου είναι εντελώς λάθος! Λόγω κακής πληροφόρησης...
    Π.χ. "με τη συνδρομή χιλιάδων εθελοντών από τη Ρωσία (κι όχι μόνο) που αψήφησαν τη γραφειοκρατική γραμμή του Κρεμλίνου"... φίλε μου το Κρεμλίνο μόνο που δεν τους πλήρωσε και τα οδοιπορικά...
    Μη σου πω πως τα πλήρωσε!!!
    Και άλλες λεπτομέριες... αλλά σε γενικές γραμμές λες λογικά πράγματα.
    Η σημερινή Ρωσσία είναι ένα κράτος με πολλές αντιθέσεις!
    Αλλά ο πατριωτισμός είναι σε υψηλά επίπεδα!!!
    Ειδικά την επιστροφή της Κριμαίας... την ψήφισαν στο 100% όλα τα κόμματα! Και την υποστήριξαν το 70% περίπου της Ρωσσικής Ομοσπονδίας - δες γκάλοπ στο διαδύκτιο.
    Ο κόσμος παρακολουθεί καθημερινά τις εξελήξεις στο μέτωπο της ΝΑ Ουκρανίας και χαίρεται με τις επιτυχίες των ανταρτών των ΛΔ Ντενέτσκ και Λουγκάνσκ!!!
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΡΩΣΣΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤ... ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ!!!
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΤΕ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ!!!
    Κι αυτό είναι υπέρ υμών!!!
    Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΧΕΙΡΩΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ... ΣΥΜΑΧΟΣ ΜΑΣ!
    Αν όχι ... ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ!...
    Με σεβασμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mπορεί και να'ναι όπως τα λε, φίλε μου κι όντως το Κρεμλίνο να ενθάρρυνε και να ενίσχυσε τους εθελοντές (πολλοί από αυτούς είναι βετεράνοι του ρωσικού στρατού) που ενισχύουν τις τάξεις των "ανταρτών". Που για μένα καλύτερα να χαρακτηρίζονται ως μαχητές που υπερασπίζονται τα βασικά δικαιώματά τους: αυτοδιάθεση, επιλογή του τρόπου ζωής μέσα στον τόπο που ζουνε εδώ και αιώνες, άρνηση ενσωμάτωσης σε νεοταξικά κρατικά μορφώματα-προπύργια του δυτικού οδοστρωτήρα. Και πρόσφατα όντως ο Πούτιν αναγνώρισε το δικαίωμα των "ανταρτών" στη νόμιμη άμυνα, μια κι αν δεν το έκανε θα βρισκόταν και σε δύσκολη θέση μέσα στη Ρωσία κι απέναντι στις συνειδήσεις του ρωσικού λαού που κυριολεκτικά βράζει με τα γεγονότα σε βάρος των δικών του ανθρώπων στην Νοτιοανατολική Ουκρανία. Και το τελευταίο που θέλει το Κρεμλίνο αυτούς τους περίεργους καιρούς με τις υπερευαίσθητες ισορροπίες στις γεωστρατηγικές κινήσεις και "μετατοπίσεις" είναι να έχει τον πληθυσμό της χώρας σε φάση ευθείας αμφισβήτησης της κεντρικής εξουσίας. ΄Όμως οι δηλώσεις του Λαβρόφ, ενδεικτικές της φιλοσοφιας της ρωσικής πολιτικής, ισχύουν ή όχι; Μάλιστα στη συμφωνία της Γενεύης στις 19 Απριλίου, οι εκπρόσωποι Ρωσίας, ΕΕ, ΗΠΑ και Ουκρανίας, σε κοινό ανακοινωθέν τόνισαν ότι ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΟΠΛΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ. Ο Λαβρόφ τότε κάλεσε τους ρωσόφωνους διαδηλωτές να αφοπλιστούν και να φυγουν από τους υπό κατάληψη χώρους, σεβόμενοι τις διατάξεις της Συμφωνίας. Λες και δεν ήξερε ή καταλάβαινε τις πραγματικές προθέσεις της Δύσης και των τσιρακιών τους, υποστήριξε ότι η λύση πρέπει να δοθεί από τους ίδιους τους Ουκρανούς, με παροχή διευρυμένων εξουσιών στις ρωσόφωνες περιοχές. Και βέβαια τόνισε για άλλη μια φορά πως η Ρωσία δεν προτίθεται να αποστείλει στρατεύματα εκεί, ως μια κίνηση "καλής θέλησης" που την εκμεταλλεύτηκαν τα μάλα οι νεοναζιστές πραξικοπηματίες του Κιέβου, σε βάρος των κατοίκων των ανατολικών περιοχών. Δεν ξέρω κατά πόσο ο πατριωτισμός των Ρώσων, που ανέχεται μια χαρά τον παρασιτισμό και ασύλληπτο πλουτισμό των ολιγαρχών σε βάρος του λαού, εμπνέει τον Πούτιν και κατά πόσο οι κινήσεις αυτοοργάνωσης των ρωσόφωνων πληθυσμών και οι διακηρύξεις τους μέσω γνήσια λαϊκών εξεγερσιακών διαδικασιών περί άρσης των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων(!), εξυπηρετούν τα μεγάλα (ολιγαρχικά και τραπεζικά)συμφέροντα που φτάνουν βαθιά μέσα στα γραφεία του Κρεμλίνου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να συνεισφέρω κι εγώ στους προβληματισμούς, διαπιστώνοντας πως ΟΛΟΙ είναι βυθισμένοι στα σκατά, άλλοι περισσότερο, μέχρι βαθμού φονικής ασφυξίας, άλλοι ίσως και λιγότερο, αλλά αυτό δεν είναι παρηγορητικό. Και όλοι, εδώ και αιώνες, παλεύουν να επιπλεύσουν, για να μην πάνε άπατοι στον πυθμένα, όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές. Το πιο δύσκολο ωστόσο, το πιο σημαντικό κι αποφασιστικό και γενναίο, είναι να πάψουν οι άνθρωποι, οι κοινότητες, οι λαοί να αποδέχονται -και να διεκδικούν- το κομμάτι του βόθρου που τους επιβάλλεται. Κι αυτό αποτελεί μια τεράστια διεργασία αφύπνισης της συνείδησης και ΡΗΞΗΣ. Ξαναγράφοντας τις σελίδες της Ιστορίας από την αρχή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή