Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπινων όντων αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες"(ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;). Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία!

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

Υπερασπίζοντας το μεγαλείο...τοπίο από το δάσος Σκουριών Χαλκιδικής

Αυτοί είναι οι δικοί μου ναοί! Αυτή είναι η μαγεία που με εμπνέει και μέσα της πάλλομαι σε άλλες δονήσεις! Αυτή είναι η τέχνη των τεχνών που με συγκινεί ως τα τρίσβαθα και κάνει τη μαραμένη ύπαρξη να ορθώνεται και πάλι στο μίσχο της περήφανα.
 Σε αυτούς τους ναούς της μεγαλύτερης καλλιτέχνιδος, της Φύσης (απ'την οποία τόσο βάναυσα έχει αποκοπεί ο σύγχρονος άνθρωπος), η ανθρώπινη φύση ολοκληρώνεται. Αυτή είναι η σπαραχτικά αβάσταχτη σχεδόν ομορφιά, που τόσο δαιμονοποίησαν οι θρησκείες και εξοβέλισε από τη ζωή των ανθρώπων ο αφύσικος αστικός "πολιτισμός". Εδώ οι συχνότητες της εσωτερικής αρμονίας συντονίζονται ολοκληρωτικά με εκείνες της φυσικής αρμονίας.
 Κι όπου-όποτε βεβηλώνονται και καταστρέφονται οι αρχέγονοι αυτοί ναοί του ανθρώπου, οφείλουμε όλοι να υπερασπιζόμαστε το πραγματικό μας σπίτι!


O Ένοικος...

απόψεις από δάση όλου του κόσμου:
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου