Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Όταν τα νεοναζιστικά πραξικοπήματα και οι προβοκάτσιες χαιρετίζονται και νομιμοποιούνται από τους "προστάτες της Δημοκρατίας"...



Η "Δύση!" Αυτή η σκοτεινή συμμαχία-όργανο του πλέον επιθετικού κερδοσκοπικού τουρμποκαπιταλισμού, που ενθαρρύνει συγκρούσεις, χρηματοδοτεί τρομοκρατικές ομάδες, υποκινεί "πορτοκαλί επαναστάσεις" κι ό,τι άλλο υπόγειο και κάθε άλλο παρά συμβατό και με την πιο στοιχειώδη έννοια διεθνούς δικαίου, προκειμένου να επιβάλλει τα ολοκληρωτικά και ληστρικά συμφέροντά της.

Αυτή η μαύρη και επικίνδυνη για την ανθρωπότητα "συντεχνία" απειλεί τώρα την Ρωσία με κυρώσεις λόγω των γεγονότων στην Ανατολική Ουκρανία. Την Ουκρανία. Μια χώρα που βίωσε ένα πραξικόπημα αμερικανοκίνητο, καθαρά ενθαρρυμμένο, χρηματοδοτούμενο κι εξοπλισμένο από τη Δύση. Το οποίο και ανέτρεψε μια νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση που είχε στραφεί προς την Ρωσία, αγνοώντας την ουσιαστικά υποτελή στις ΗΠΑ Ε.Ε. και μετά από καταιγιστικά γεγονότα οδηγήθηκε, απ'το Φεβρουάριο του 2014, σε μια παράνομη κυβέρνηση-σφηκοφωλιά των υπερεθνικιστών και νεοναζί!

Κατά τις ρωσικές εκτιμήσεις και δημοσιεύματα της Pravda, οι χρηματοδότες ή "σπόνσορες" των "εξεγερμένων μαχητών" του Κιέβου σπατάλησαν γύρω στα 25 εκ. δολλάρια για να πετύχουν τους γεωπολιτικούς στόχους τους και ο "μισθός" για κάθε έναν έφτανε ως τα 50 ευρώ την ημέρα! Μια ένοπλη νεοναζιστική πολιτοφυλακή που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις, ενώ οι "σπόνσορες" δεν είχαν πρόβλημα να  χρησιμοποιήσουν εκπαιδευμένους Ουκρανούς νεοναζιστές μισθοφόρους (που ιδιωτικές εταιρείες των ΗΠΑ και Μ.Βρετανίας είχαν μισθώσει και ήδη "αξιοποιήσει" ως αποσταθεροποιητικούς παράγοντες στη Συρία, Ιράκ κι αλλού) ως ελεύθερους σκοπευτές για να μακελεύουν τόσο αστυνομικούς όσο και διαδηλωτές και να προκαλούν το επιθυμητό χάος κι αλληλοσπαραγμό! Και μια νέα "κυβέρνηση", που πριν καν αναρριχηθεί κι επίσημα όσο και πραξικοπηματικά στην εξουσία, έσπευσαν να αναγνωρίσουν και να χαιρετίσουν την "επανάσταση" του "ουκρανικού λαού" οι πρωτοφανώς δουλοπρεπείς αξιωματούχοι της Αθήνας (πόσο άραγε διαφέρουν από τον Τσολάκογλου και τους επί γερμανικής Κατοχής κυβερνητικούς συνέταιρούς του;).


 Μάλιστα, πρόεδρος της κυβέρνησης ορίστηκε ο Γιατσενιούκ, που ανήκει στους Ουνίτες, οι οποίοι κι έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην "επανάσταση" (για την ακρίβεια αντεπανάσταση) και ήταν πολύτιμοι συνεργάτες των ναζιστικών δυνάμεων του Χίτλερ. Στο κυβερνητικό σχήμα που επιβλήθηκε στη Δυτική Ουκρανία  συμμετέχει ενεργά το γνήσια νεοναζιστικό και φανατικά αντισημιτικό κόμμα "Σβόμποντα" (που σημαίνει..."Ελευθερία"!), αποτελούμενο από απογόνους των Ουκρανών συνεργατών των SS και με ποσοστό 10% στις εκλογές του 2012 (και με θέσεις περί ουδεμίας ανοχής σε μη Ουκρανούς και προς κάθε εθνοτικά ή φυλετικά διαφορετικό), καθώς και άτομα που σχετίζονται με οργανώσεις και ισλαμικά δίκτυα συνδεόμενα με την Αλ Κάιντα και τους Τσετσένους Ισλαμιστές που δραστηριοποιούνται δυναμικά στη νότια Ρωσία. Και πόσο σημαντικό είναι το ότι ο ραβίνος του Κιέβου είχε παροτρύνει όλους τους Εβραίους της Ουκρανίας να φύγουν απ΄τη χώρα λόγω της πολιτικής ανόδου του κόμματος της..."Ελευθερίας"; Αυτούς που στην πλατεία Μεϊντάν κραύγαζαν "θάνατος στους Εβραίους" και πρωτοστάτησαν στο πραξικόπημα...

 Αυτό το νεοναζιστικό-ακραία εθνικιστικό συνονθύλευμα, ποιος εγγυάται στην τόσο "ευαίσθητη" για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία Δύση, ότι με την πρώτη ευκαιρία δεν θα γίνει (αν δεν είναι ήδη) ανεξέλεγκτο και δεν θα προχωρήσει στη βίαιη ουκρανοποίηση των ρωσικών και ρωσόφωνων πληθυσμών της Ανατολικής Ουκρανίας, φτάνοντας μέχρι και σε φυλετικές εκκαθαρίσεις; Ήδη ο επίσημος ουκρανικός στρατός έχει "αναβαθμιστεί" με την ενσωμάτωση στις τάξεις του πολλών νεοναζιστικών στοιχείων, κι ας μη μιλήσουμε και για ανάλογες παραστρατιωτικές οργανώσεις και "μιλίτσιες" που αλωνίζουν και μετά το πραξικόπημα του Κιέβου.
Και κατά πόσο νομιμοποιούνται οι ρωσικοί και ρωσόφωνοι πληθυσμοί της Ανατολικής Ουκρανίας, λειτουργώντας και με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, να επιθυμούν (και να είναι πρόθυμοι να πολεμήσουν γι'αυτό) την ένωση με τη Ρωσία και απόσχιση από ένα τέτοιο καθεστώς που ενδίδει στα υποσχόμενα σχέδια "σωτηρίας" της Ε.Ε. και ΔΝΤ; Δηλ. αυτών που κυριολεκτικά ρήμαξαν τη Λετονία και το λαό της (Η «κόλαση της Λετονίας»: ιδού τι μας προτείνει το ΔΝΤ!) και φιλοδοξούν  να καταφέρουν τα ίδια (και χειρότερα) στην Ελλάδα...

 Και κατά πόσο θα έπρεπε, πέρα από τα οικονομικά και γεωστρατηγικά συμφέροντά της στην περιοχή (όπου και η εγκατάσταση μιας βάσης του ΝΑΤΟ εκεί μόνο αυτά δεν θα εξυπηρετούσε), οι δυνάμεις της Ρωσίας κι ο Πούτιν  να αφήσουν τους δικούς τους πληθυσμούς στην τύχη τους; Και στα νύχια της "δημοκρατικής" Δύσης και των νεοναζιστικών ορδών...

( Επίσης:  ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ...)

Το άρθρο αυτό πρωτοδημοσιεύτηκε στο antidras.blogspot.gr στις 1/5/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου